Barcelona tindrà dos dominis propis a partir del segon trimestre del 2015

La Corporació d’Internet per a l’Assignació de Noms i Nombres (ICANN) ja va donar llum verda als dominis el setembre del 2013 i ara l’Ajuntament iniciarà un concurs públic per seleccionar l’empresa gestora

L’Ajuntament de Barcelona traurà a concurs obert l’adjudicació de les gestions dels dominis .barcelona, que serà obert a tot el públic, i .bcn, d’ús exclusiu de l’Administració. Això ha estat possible després que la Comissió de Presidència i Règim Interior hagi aprovat el plec de clàusules administratives i les prescripcions tècniques del contracte per seleccionar l’empresa que regirà els dominis. Es preveu que puguin estar oberts a partir de la primavera del 2015.

La intenció de l’Ajuntament és reforçar la marca de Barcelona i la incidència internacional de la ciutat a Internet. Es preveu que es registrin més de 20.000 dominis en un termini de tres anys. Barcelona ha seguit els passos d’altres ciutats europees com Londres o Berlin, que ja gaudeixen d’un domini propi administrat per l’empresa Dot Berlin GmbH, París, Viena, Brussel·les o Madrid, on l’encarregada de gestionar el domini és la multinacional de telecomunicacions Telefónica.

L’Ajuntament de la capital catalana ja té organitzat el concurs públic que decidirà quina empresa serà l’encarregada d’encapçalar la gestió dels dos dominis. S’estima que l’adjudicació es produeixi entre els mesos de març i abril de l’any vinent i que el contracte sigui per a un període d’uns cinc anys, amb la opció d’allargar-lo per 5 anys més. Les empreses participants han de demostrar experiència internacional i elaborar una proposta solvent i contrastada; a més, s’exigeix que tinguin presència física a la ciutat Comtal.

Pel que fa a les xifres d’aquest futur acord, l’Ajuntament rebrà entre un 10 i un 50% dels ingressos de l’empresa gestora, que variaran segons els beneficis generats. La quota per adquirir el domini estarà a l’alçada de la resta de ciutats europees: 100€ de preu de llançament i 40€ durant els dos primers anys amb 25€ de renovació anual.

La Fundació PuntCat és una de les interessades en la gestió dels dominis i s’està plantejant presentar-se al concurs. La fundació privada va començar a comercialitzar el domini .cat el gener del 2006 i ara es postula com una de les empreses candidates a liderar l’administració dels dominis de la ciutat de Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s