L’Ajuntament llença una nova app per gestionar el temps de les zones de càrrega i descàrrega

El funcionament de l’aplicació mòbil s’està posant a prova al Passeig de Gràcia 

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una prova pilot per millorar i facilitar la gestió de l’aparcament en les zones de càrrega i descàrrega de mercaderies. De moment, aquest sistema s’ha implantat al passeig de Gràcia, amb la intenció que l’app mòbil -anomenada àreaDUM- pugui acabar substituint finalment el disc horari que duen els conductors de mercaderies. Es tracta d’una nova iniciativa inscrita dins el concepte d’smart city i l’àmbit de la mobilitat.

Un dels nous senyals que informen de la nova aplicació l'aplicació àreaDUM / Fotografia: Martí Cercavins

Un dels nous senyals que informen de l’aplicació àreaDUM / Fotografia: Martí Cercavins

Aquest nou mètode de gestió eficaç de la distribució de mercaderies s’està començant a provar al Passeig de Gràcia, entre el tram de la Gran Via fins a la Diagonal. L’Ajuntament ha fet coincidir les reformes que s’estan duent a terme al passeig de Gràcia amb la introducció de novetats en el funcionament de les zones de càrrega i descàrrega, aprofitant els nous carrils laterals de pujada i baixada. Durant els primers dies, agents de la Guàrdia Urbana s’encarreguen d’informar els vehicles de mercaderies com utilitzar aquest nou sistema. Més endavant, no obstant, la intenció és reduir la vigilància en aquestes àrees.

L’aplicació està cridada a substituir els tradicionals disc de cartró que porten els transportistes de mercaderies, ja que permet establir un control més exhaustiu i exacte sobre el temps d’estacionament (que no pot sobrepassar els 30 minuts). En aquest sentit, el director de Mobilitat, Adrià Gomila, ha declarat que “es tracta d’un sistema que ha de permetre un control molt més eficaç dels 30 minuts”. També ha afegit que “passar del cartró a l’smartphone permetrà utilitzar d’una forma més intel·ligent aquests espais i podrem saber quines zones estan sobreocupades o infrautilitzades”.

L’àreaDUM (Distribució Urbana de Mercaderies) és gratuïta i està disponible tan per a Iphone com per a Android. El funcionament de la plataforma és molt senzill; els transportistes només s’han de donar d’alta i seleccionar l’opció “iniciar estacionament”. A partir d’aquí, s’inicia un compte enrere dels 30 minuts permesos per a aparcar i la pròpia app emetrà un avís minuts abans que s’esgoti el temps. Per retirar el vehicle, només cal pitjar el botó de “finalitzar estacionament”. Per a aquells conductors que no disposin d’un telèfon intel·ligent, hi ha la opció d’enviar un SMS per gaudir del mateix servei. De cara al futur, l’aplicació podria incloure també la disponibilitat dels aparcaments.

ÀreaDUM es complementa amb l’aplicació apparkB, que permet pagar l’estacionament de la zona verda i la zona blava d’una forma més eficient, econòmica i ràpida a través del telèfon mòbil. A més, s’uneix a la llista de les més de 175 aplicacions que proposa el lloc web “apps4BCN”, totes relacionades d’alguna manera o altra amb Barcelona i els serveis que ofereix.

IMG_5758

Informació sobre apparkB en un dels punts de pagament de l’àrea blava / Fotografia: Martí Cercavins

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s