Barcelona intel·ligent

Catalunya és avui una nació fermament compromesa amb un model de creixement econòmic multi sectorial basat en la innovació, la creativitat i l’excel·lència. Barcelona, la capital, és una ciutat global i cosmopolita, important en les finances, el comerç, els mitjans de comunicació, el turisme, les arts i el comerç internacional i amb una marca reconeguda i ben posicionada internacionalment. Tant Catalunya com Barcelona s’estan consolidant com a hubs de la innovació, amb models de ciutats cada vegada més lligats a l’economia del coneixement i amb un entorn amb potents infraestructures intensives de coneixement i mobilitat.

La ciutat Comtal ha experimentat una gran canvi en la manera d’entendre l’arquitectura i l’urbanisme i ara vol convertir-se en una ciutat interconnectada i amb quocient, on els canvis tecnològics han de facilitar canvis socials i urbans. L’àrea de Barcelonna s’ha convertit en un referent de la nova economia del coneixement al Mediterrani, en un punt d’atracció d’empreses estrangeres i de talent internacional amb projectes especialitzats en els principals sectors econòmics com ara la biotecnologia, la telefonia mòbil i les TIC, els productes farmacèutics i de salut, la nanotecnologia, els mitjans de comunicació i la logística, etc., que s’orienten al voltant del coneixement i les infraestructures de mobilitat.

El sector públic aposta per la promoció i el desenvolupament de nous projectes estratègics  a l’àrea metropolitana de Barcelona. Gran part d’aquestes iniciatives es concentren a l’àrea anomenada 22@ Barcelona, principal eix de negocis de la ciutat. En aquesta zona s’hi ha consolidat un entorn divers, equilibrat i sostenible en què les empreses més innovadores, emprenedors, centres d’investigació i universitats conviuen amb els habitatges, equipaments i zones verdes. Es tracta d’un territori de prop de 200 hectàrees on hi treballen més de 90.000 empleats en les més de 7.000 empreses instal·lades, la majoria relacionades amb els sectors de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), l’ecologia i l’urbanisme.

S’està convertint en un centre tecnològic de referència per a les ciutats intel·ligents, aquelles que integren les TIC per la seva gestió eficient i sostenible, impulsant la prosperitat econòmica i millorant la qualitat de vida dels seus ciutadans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s