Can Baró estrena el primer camí escolar del districte

L’objectiu és que els nens puguin fer el trajecte de casa a l’escola i de l’escola a casa d’una manera més segura

Horta Guinardó ja compta amb el primer camí escolar del barri, que facilitarà que els nens de l’escola ACIS – Artur Martorell puguin fer el camí d’anada i tornada de forma autònoma i segura. La creació del camí ha anat acompanyada de diverses reformes a la via pública. La participació de l’AMPA de l’escola, així com d’alguns comerços i entitats del barri ha resultat clau per la confecció d’aquest recorregut, que entrarà en funcionament aquest mes de gener.

Nou senyal per regular el trànsit / Fotografia: Ajuntament de Barcelona

Nou senyal per regular el trànsit / Fotografia: Ajuntament de Barcelona

Es tracta d’una iniciativa que ja es duu a terme en altres districtes de la ciutat, però que gràcies a l’escola ACIS – Artur Martorell ha arribat a Can Baró. La creació d’aquest camí escolar ha significat la implementació de mesures per millorar la seguretat vial dels entorns del centre. S’han reforçat els senyals de tràsit i s’han condicionat els accessos al centre, millorant la visibilitat dels vianants en els punts més conflictius i instal·lant baranes en escales i rampes.

El sots director de l’escola ha volgut valorar la implantació d’aquest camí escolar, destacant-ne els avantatges des de la vessant pedagògica: “Tot això ha implicat una coscienciació vial per part dels nanos, és a dir, una educació de per què fem el camí escolar”. A més, també ha assenyalat que s’organitzaran actuacions i activitats perquè els nens puguin conèixer una mica més l’entramat urbà del seu barri.

La direcció de l’escola no ha sigut l’única en implicar-se a fons en la confecció d’aquest camí escolar.  L’itinerari escolar també ha comptat amb la participació d’una vuitantena d’entitats i comerços del barri. La directora de l’AMPA de l’escola ha declarat que la creació d’aquesta ruta serveix per “tractar el tema de la mobilitat però des del punt de vista dels més petits”.

La intervenció de l’Ajuntament de Barcelona i de l’institut Municipal d’Educació ha sigut de gran importància per a la posada en marxa d’aquest primer camí escolar d’Horta-Guinardó, on s’espera que al llarg d’aquest any 2015 s’obrin 8 itineraris més.

El camí escolar, una iniciativa smart

Els camins escolars són projectes participatius que formen part de les polítiques de sensibilització i educació viària, que aposten cap a una nova cultura de la mobilitat que prioritza la qualitat de vida i el respecte a l’entorn tant ambiental com social. És una iniciativa que implica molts protagonistes: els infants escolaritzats, les famílies, les escoles, el barri i agents municipals, com per exemple la policia. Està inclosa dins el marc estratègic de Barcelona smart city.

Les rutes estan senyalitzades als passos de vianants i les voreres amb una franja verda en forma d’ona que porta la inscripció de “Camí escolar, espai amic”. Es tracta d’un programa educatiu que vetlla per la seguretat dels infants i afavoreix que facin els trajectes de casa a l’escola sols.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s