El passeig de Gràcia estrena 8 ‘smartquesines’

El nou mobiliari urbà s’ha instal·lat en la recta final de les obres de reforma del carrer

L’Ajuntament de Barcelona ha ubicat 8 noves ‘smartquesines’ al passeig de Gràcia. El carrer, que es troba en la fase final de la reurbanització, posarà les noves tecnologies a l’abast dels ciutadans a través d’aquestes parades de bús intel·ligents i sostenibles. Els 8 aparells se sumen al que ja està instal·lat des de fa un any a l’alçada del carrer Casp.

Una de les 'smartquesines' a l'alçada de passeig de Gràcia amb Gran Via / Fotografia: Martí Cercavins

Una de les ‘smartquesines’ a l’alçada de passeig de Gràcia amb Gran Via / Fotografia: Martí Cercavins

Les smartquesines són un nou mobiliari urbà intel·ligent que es troben instal·lats a les parades de bús. Les pantalles tàctils d’aquestes parades posen les noves tecnologies al servei del ciutadà i ofereixen serveis interactius per millorar l’experiència de l’usuari. L’Ajuntament, de forma conjunta amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), ha decidit dotar el passeig amb aquest mobiliari urbà smart que ofereix informació i serveis al ciutadà.

La smartquesina compta amb una pantalla tàctil amb informació dels serveis públics municipals i TMB, així com publicitat dinàmica digital i connexió wi-fi. A més, també hi ha codis QR i tecnologia contactless que permet als usuaris la descàrrega d’aplicacions municipals (Bicing, BCN Turisme, Paisatge Urbà…). Aquells qui ho desitgin, podran carregar els seus smartphones a través dels tres ports USB que es troben al costat de la pantalla.

L’Associació Amics del Passeig de Gràcia no ha volgut ser menys i ha incorporat informació amb el directori de tots els esstabliments i botigues que hi ha en aquesta important àrea comercial i de negoci de la ciutat. Hi ha una segona pantalla, anomenada MUPI, amb publicitat i finalitats comercials sobre un suport avantguardista. La smartquesina també ha incorporat el sistema PIU, que informa els usuaris de TMB del temps d’arribada dels busos.

El funcionament d’aquesta tecnologia és de 24 hores al dia els 7 dies de la setmana i ha suposat un cost de 560.000 euros a l’Ajuntament. D’aquesta manera, el passeig de Gràcia s’ha convertit en la primera gran transformació urbana on s’han aplicat els criteris establerts en el Pla Director de les TIC, mitjançant el qual s’ha d’organitzar tot el desplagament infraestructures smart per la ciutat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s