Barcelona encapçala el projecte CloudOpting

Consisteix en una plataforma compartida al núvol que facilitarà les permutacions de sistemes TIC entre organismes públics

L’Ajuntament de Barcelona s’ha posat al capdavant de CloudOpting, un projecte pensat perquè les institucions públiques puguin compartir al núvol aplicacions que girin al voltant de les noves tecnologies. Es tracta d’una iniciatva cofinançada per Europa que va començar el desembre del 2014 i que està previst que s’allargui tres anys.

CloudOpting_vFINAL-v1.0-300x122

Imatge del logotip del projecte / Imatge: Ajuntament de Barcelona

CloudOpting és un Consorsi pan-europeu amb una durada de tres anys que té com a principal objectiu comprovar si a través d’un sistema de coneixement tecnològic compartit al Cloud (núvol) és possible reduir les elevades despeses que deriven de l’ús de les TIC. Després, es crearà un catàleg d’aplicacions i serveis públics per als ciutadans i altres municipis.

El projecte promou la col·laboració entre administracions públiques, que podran compartir costos d’infraestructura i millorar l’accés a solucions existents. A través del núvol, les autoritats locals i altres estaments públics tindran la possibilitat de reduir despeses relacionades amb les TIC així com crear sistemes smart per oferir serveis online als ciutadans i a tercers. A més, també es pretén obrir al públic la informàtica en núvol i oferir-li la possibilitat d’innovar.

En aquesta iniciativa hi participaran administracions públiques, petites i mitjanes empreses i grans empreses. Està inscrita dins un marc europeu de col·laboració en què hi ha format un Consorsi entre 10 col·laboradors provinents de quatre països diferents: Espanya, Rumania, Itàlia i Gran Bretanya.

La tecnologia del Cloud Comptuing (Informàtica en núvol) és una forma de computació ubicada a Internet que processa i emmagatzema dades de forma massiva en servidors que guarden la informació de cada usuari de la xarxa. Així doncs, CloudOpting pretén desenvolupar una plataforma comuna on institucions públiques puguin compartir els seus serveis i les seves aplicacions TI (Tecnologia de la Informació).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s