Sarrià introduirà la tecnologia per controlar els trajectes dels nens a l’escola

La prova pilot es posarà en marxa en 6 centres educatius del barri el gener de l’any vinent

Sarrià incorporarà una tecnologia per controlar per via telemàtica els desplaçaments de casa a l’escola dels nens d’entre 8 i 12 anys. Es tracta del projecte Kan Go, que implicarà l’ús d’unes targetes amb xip que els infants hauran d’acostar als smartphones d’uns voluntaris que estaran situats estratègicament. El projecte es va aprovar al Consell Plenari del districte del passat 4 de desembre i s’ha creat amb la intenció d’optimitzar l’ús de la xarxa de transports públics com a mitjà saludable, sostenible i econòmic.

Un cangur és la imatge del projecte Kan Go / Imatge: Comissió Consultiva (Ajuntament de Barcelona)

Un cangur és la imatge del projecte Kan Go / Imatge: Comissió Consultiva (Ajuntament de Barcelona)

Sarrià és, amb diferència, el barri amb més centres escolars de tota la ciutat. Mentre que la mitjana en la resta de districtes és d’uns 27 centres i 24.000 alumnes, Sarrià compta amb 85 escoles i més de 40.600 estudiants. L’ús del transport privat pels desplaçaments de casa a l’escola és habitual, així com la imatge de cotxes parats en segona fila davant dels col·legis. Aquí és quan cobra sentit el projecte Kan Go.

La iniciativa es posarà en marxa el 12 de gener de l’any vinent en 6 centres educatius públics i concertats: Sant Ignasi, Costa i Llobera, Tàber, Jesús i Maria, La Salle Bonanova i Projecte. Aquesta mitja dotzena d’escoles van percebre una predisposició de les famílies a incorporar el transport públic, a través d’uns qüestionaris que es van passar a finals del curs passat, tot i que hi havia el dubte sobre com garantir la seguretat dels seus fills.

Kan Go utilitza el sistema ‘Comunicació de Camp Proper’ (NFC), una tecnologia estandarditzada que facilita la interconnexió de dispositius i l’intercanvi de dades en un entorn acotat. Els escolars -d’entre 8 i 12 anys- seran acompanyats per un adult fins a les parades de bus, on es trobaran amb uns voluntaris que validaran les seves targetes. A l’entrada dels centres, hi haurà un segon punt de control. Els voluntaris de la Fundació Síndrome de Down, amb el partocini de la Fundació Abertis, seran els encarregats de validar les targetes amb els dispositius NFC. En aquell instant, les famílies rebran una notificació per correu electrònic o SMS que confirmarà l’arribada dels nens a l’escola.

En aquest primer assaig, que durarà fins a final de curs, s’hi podran inscriure fins a un màxim de 1.000 escolars. A més d’estimular l’ús del transport públic, Kan Go servirà per agilitzar el trànsit i alliberar la calçada a les entrades dels col·legis de Sarrià-Sant Gervasi. També es tracta d’una iniciativa respectuosa amb el medi ambient i que permetrà actuar de forma més autònoma els nens.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s