L’ Ajuntament instal·la tres nous radars informatius

Després del bon funcionament de la prova pilot l’any passat a Sarrià, l’Ajuntament ha decidit  emplaçar tres radars més

El consistori barceloní ha instal·lat tres nous radars pedagògics en tres cruïlles conflictives de les Corts, Horta-Guinardó i el Clot. La ubicació dels aparells, que funcionen amb bateria, és provisional, ja que aniran rotant cada 15 dies per 62 punts de risc de la ciutat. El plafó informatiu electrònic alerta els conductors de la velocitat a què circulen sense multar-los en cas que la superin.

Una de les cruïlles més complicades del Camp de l'Arpa del Clot / Fotografia: BTV

Una de les cruïlles més complicades del Camp de l’Arpa del Clot / Fotografia: BTV

El primer radar informatiu es va instaurar fa un any a l’Avinguda de J.V. Foix, sota el pont de RUna de les cruïlles més complicades del Camp de l’Arpa del Clot / Fotografia: BTVeina Elisenda, a Sarrià. Després que la velocitat mitjana s’hagi reduït un 10% i les mitjanes de les velocitats més altes, un 20%, l’Ajuntament de la Ciutat Comtal ha decidit invertir 20.000 euros en tres nous radars mòbils. El primer emplaçament dels radars és a les cruïlles dels carrers del Marquès de Sentmenat i dels Comtes de Bell·lloc (les Corts); de Pedrell i de Can Pujolet, a la Font d’en Fargues (Horta-Guinardó), i del Freser i de Xifré, al Camp de l’Arpa (el Clot).

El regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes, ha declarat que “hem intentat incorporar una mesura molt visual que consciencïi realment que cal baixar la velocitat”. Els radars, a més de la voluntat educativa, monitoritzaran les dades i aportaran informació a l’Ajuntament sobre les velocitats mitjanes dels vehicles que circulin per les zones regulades per aquests dispositius pedagògics.

Durant els tres primers mesos, els radars aniran rotant per 15 àrees diferents. Passats aquests tres mesos, s’extreuran conclusions del funcionament i els resultats aconseguits i s’avaluarà si el criteri que s’està aplicant és l’adequat. Els veïns, per contra, es mostren força disconformes amb el fet que els radars no s’instaurin de forma permanent. En aquest sentit, una de les veïnes ha opinat que “una vegada retirat aquest senyal, els cotxes seguiran actuan com ho han fet fins ara”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s