L’App&Town, una única tecnologia adaptada a totes les necessitats

L’aplicació mòbil, que va sortir a la llum cap a principis d’any, s’ha consolidat com una de les millors formes de calcular trajectes en transport públic per Barcelona

20141106-appandtown-uab

Logotip de l’aplicació App&Town

Barcelona està invertint molts esforços en créixer com a ciutat intel·ligent i esdevenir una referència smart en tot el món. Una nova mostra n’és l’aplicació mòbil App&Town, que permet calcular la ruta més eficient per moure’s per Barcelona en transport públic. A més, es tracta d’un servei pensat per a tothom i adaptat a persones amb diversitats funcionals.

App&Town és una app social i gratuïta que ajuda els ciutadans i els turistes a arribar a la seva destinació de la forma més eficaç. Ofereix informació a temps real de les arribades i sortides de tots els mitjans de transport públic de la ciutat i combina aquesta informació oficial amb avisos i recomanacions dels propis usuaris. D’aquesta manera, la col·laboració dels usuaris permet optimitzar les rutes i guanyar eficiència i rapidesa en els trajectes.

El naixement d’App&Town és el resultat final de l’evolució de l’app OnTheBus, una iniciativa del Departament de Tecnologies per a l’Autonomia Personal de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) pensada per a facilitar els trajectes en autobús públic per Barcelona als discapacitats visuals. Actualment, l’aplicació està pensada per a tothom, ja que compta amb una tecnologia molt avançada que la fa accessible a tota la ciutadania.

El professor de la UAB i director del Departament de Tecnologies per a l’Autonomia Personal, el Dr. Jordi Roig i el director de Desenvolupament de Negoci, Antoni Duran, són els dos fundadors d’App&Town, que es van unir en la creació d’un spin off de la UAB, la companyia Mass Factory. Barcelona ha estat el punt de partida d’aquest projecte, ja que d’ara en endavant les intencions d’aquestes dos emprenedors són expandir l’aplicació arreu d’Espanya i acabar implantant-la en altres ciutats del continent Europeu, Amèrica i Oceania.

La creació d’aquesta app mòbil s’ha fet pensant en el concepte de “tecnologia per a tothom”, mitjançant el qual es pretenen unificar les aplicacions mòbils i els recursos de la xarxa perquè siguin accessibles per a qualsevol persona. El propòsit actual és posar a l’abast de tothom els recursos tecnològics i deixar de promoure aplicacions específiques per a grups concrets.La creació d’App&Town s’inscriu dins d’un projecte municipal que implica diverses àrees de l’Ajuntament i que té la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Mobile World Capital, a més de diverses entitats que formen part de la Xarxa d’Economia Social de Barcelona. Es tracta d’un projecte centrat en la promulgació de solucions tecnològiques facilitin la inserció social i laboral de persones amb necessitats especials.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s