Les Corts tindrà el primer ‘smart pàrquing’ de tota Barcelona

L’Ajuntament ha iniciat ja les obres per posar en marxa el primer pàrquing intel·ligent de la ciutat al barri de les Corts

El projecte s’ha desenvolupat des d’Hàbitat Urbà (Ajuntament de Barcelona) i a través de Mobilitat, l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) i Barcelona de Serveis Municipals (B:SM)

L’Ajuntament de Barcelona desplegarà el primer smart pàrquing al districte de les Corts. El pàrquing comptarà amb una nova tecnologia que oferirà informació on line a través d’uns sensors instal·lats al terra dels aparcaments. A més, una app mòbil -encara en construcció- indicarà la disponibilitat de places d’aparcament en superfície.

Les obres del futur 'smart pàrquing' ja s'han posat en marxa / Fotografia: Ajuntament de Barcelona

Les obres del futur ‘smart pàrquing’ ja s’han posat en marxa / Fotografia: Ajuntament de Barcelona

Les obres, iniciades aquest més de novembre, equiparan amb sensors uns 500 aparcaments de l’àrea blava o verda, càrrega i descàrrega, taxis i estacionament per a persones de mobilitat reduïda. Està previst que la instal·lació dels sensors finalitzi a principis del mes de desembre i que tingui un cost d’uns 140.000 euros. A partir d’aquí, es començarà a provar entre els usuaris potencials l’aplicació mòbil. Les proves duraran fins el mes de juliol de l’any vinent.

La implantació d’aquest sistema estarà sotmesa a una avaluació contínua des d’una perspectiva social, operativa i econòmica. Membres del Districte de les Corts, de l’IMI, de Mobilitat, de B:SM, d’Abertis -empresa executora del projecte- i de Worldsensing -empresa encarregada de proporcionar la tecnologia Fastprk- s’encarregaran d’examinar i valorar l’evolució de la iniciativa.

Durant aquesta primera fase de nou mesos quedaran coberts amb sensors els aparcaments de la zona compresa entre la Gran Via de Carles III, l’avinguda Sarrià i la Travessera de les Corts, un espai que combina activitat empresarial i comercial i que servirà de prova pilot de cara a projectes d’aquest caire en altres barris de la ciutat.

Els objectius principals de la implantació d’un sistema d’aparcament intel·ligent són evitar desplaçaments innecessaris, reduir les emissions de CO2, permetre estalviar-se temps als usuaris i millorar la qualitat de vida del ciutadà, del medi ambient i del funcionament de la ciutat.

La sensorització d’aquestes 500 places d’aparcament pretenen facilitar la informació als conductors i posar les noves tecnologies al servei i benefici dels ciutadans. És una iniciativa en la línia del treball que està duent a terme el Govern Municipal per esdevenir una ciutat smart on les TIC vetllin pel benestar de la gent i de la ciutat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s