Barcelona ultima els preparatius per ser la capital mundial de les ciutats intel·ligents

La ciutat Comtal acollirà el IV Smart City Expo World Congress (SCEWC) al recinte firal de la Gran Via del 18 al 20 de novembre i el City Innovation Summit del 17 al 18 al mateix recinte 

L’SCEWC registrarà una participació rècord amb més de 400 ciutats dels cinc continents, 41 delegacions oficials, 50 alcaldes, 400 ponents i 232 empreses expositores

Barcelona es convertirà en una ciutat de referència en el camp de les smart cities entre el 17 i el 20 de novembre amb la celebració de la quarta edició del SCEWC i la primera edició del City Innovation Summit.  La Fira de Barcelona esdevindrà el punt de trobada de les ciutats d’arreu del món pioneres en l’aplicació d’iniciatives vinculades a les TIC en el desenvolupament de noves solucions que facilitin l’estalvi energètic, millorin el medi ambient i sobretot facin de la vida quotidiana de tots els ciutadans una cosa més agradable.

El SCWEC, una cimera referent en ciutats intel·ligents, reunirà més de 400 urbs de tot el món per compartir i abordar els principals reptes de futur de les ciutats, tot combinant disciplines com la mobilitat, la tecnologia, l’eficiència energètica, el medi ambient, la gestió demogràfica, l’urbanisme i l’economia del coneixement. La cimera estarà estructurada en sis eixos temàtics (Societat Intel·ligent, Tecnologia, Governança, Energia, Mobilitat i Ciutat Sostenible) i comptarà amb alguns dels ponents més innovadors del panorama urbà i tecnològic, entre els quals destaquen l’exassessor d’Obama, Parag Khanna, o el futuròleg, periodista ambiental i expert en sostenibilitat Alex Steffen.

D’altra banda, s’organitzarà una trobada complementària al SCEWC. Barcelona acollirà la primera edició del City Innovation Summit, que reunirà representants de les principals ciutats del món per debatre iniciatives i experiències en l’àmbit de la innovació.

L’acte de presentació d’ambdós esdeveniments ha tingut lloc avui en una roda de premsa presidida per la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, i el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà Antoni Vives. També hi ha fet acte de presència el president del SCEWC, Ugo Valentí.

Acte de presentació de l'SCEWC i el City Innovation Summit / Fotografia: Ajuntament de Barcelona

Acte de presentació de l’SCEWC i el City Innovation Summit / Fotografia: Ajuntament de Barcelona

Recasens ha destacat que la capacitat d’atracció de congressos i grans esdeveniments suposa una “nova oportunitat per llançar al món una imatge de ciutat capaç de generar ocupació i activitat econòmica i impulsar el progrés econòmic i social”. A més, ha afegit que acollir aquest congrés permetrà “crear sinèrgies i connectar les grans empreses que hi aterren amb les pimes locals, fet que afavorirà el creixement i la consolidació d’aquestes últimes”. “Aquest congrés és una gran oportunitat de progrés social i econòmic”, ha conclòs.

Per la seva part, Vives ha manifestat que “Barcelona s’ha consolidat com a ciutat referència de les smart cities i avui ja ningú dubta de la importància d’aquesta nova economia vinculada a les ciutats”. També ha volgut subratllar que “Barcelona aposta per esdevenir una ciutat intel·ligent on les noves tecnologies estiguin al servei de els persones per millorar la seva qualitat de vida. És aquesta aproximació social el que diferencia la nostra ciutat d’altres ciutats del món”.

27 llocs de treball

En el congrés Smart City Expo World sis empreses oferiran fins a 27 llocs de treball. A més, tindrà lloc una mena de mercat de cooperació empresarial anomenat Synergys a fi que onze grans companyies escoltin propostes de desenvolupament tecnològic d’unes 150 primes. En paral·lel, 40 start-ups i primes de caràcter innovador disposaran d’un espai d’exposició als estands de l’Ajuntament i la Generalitat.

Barcelona, també capital de la innovació

El passat mes de març, la capital catalana va ser escollida Capital Europea de la Innovació per part de la Comissió Europea, un reconeixement que valora aquelles iniciatives i polítiques aplicades a la ciutat que creen un bon ecosistema per a la innovació i que ha aportat un premi de 500.000€ a la ciutat.

En aquest sentit, Barcelona acollirà i organitzarà el primer City Innovation Summit, aprofitant la celebració del IV Smart City Expo World Congress. Serà una trobada de 25 ciutats en què ponents especialitzats en diferents temes, empreses, centres de recerca i universitaris exposaran solucions innovadores per a les metròpolis. El congrés debatrà durant dos dies la innovació a les ciutats en 4 diferents àmbits, mitjançant quatre tallers o workshops: Economia, Ciutadania, Urbanisme i Governança. En cada un d’aquests àmbits es llançarà un repte que les ciutats participants hauran de treballar de cara a la propera edició de l’any 2015.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s