L'”Smash Tech Summit Smart Cities” arriba al Mobile World Centre

L’esdeveniment va comptar amb diverses conferències, màster classes i activitats de networking, tot relacionat amb la tecnologia digital i les smart cities

Cal destacar la presència del Project Manager de Barcelona City Council, Jordi Cirera, que va exposar en una conferència alguns dels projectes smart que s’estan posant en marxa a la ciutat

El Mobile World Centre de Barcelona va acollir el passat divendres 7 de novembre l'”Smash Tech Summit Smart Cities”. L’event, que es va estendre des de les deu del matí fins a les vuit i mitja de la tarda, va girar al voltant d’aquelles ciutats intel·ligents que apliquen les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) amb l’objectiu de proveir infraestructures sostenibles que millorin i facilitin el dia a dia dels ciutadans.

Conferència de Jordi Cirera / Fotografia: Martí Cercavins

Conferència de Jordi Cirera / Fotografia: Martí Cercavins

El cap de projectes de Barcelona Smart City, Jordi Cirera, va oferir una conferència sobre noves arquitectures tecnològiques per a smart cities en què va exposar les bases d’una Barcelona smart: “L’ús de la tecnologia en la gestió de les ciutats és senzillament indiscutible i necessari. Fa 3.000 anys que fem ús de la tecnologia en les ciutats, la diferència d’ara amb abans és que que recentment tenim disponible una tecnologia del món industrial que ja existia però que ara és molt més accessible i barata. Això ha donat la opció de la creació de tot un mercat al voltant d’aquesta tecnologia que s’ha obert també a les ciutats”.

En referència a Barcelona, Cirera va afegir que “molts dels projectes que estan pensats per a la Barcelona intel·ligent són d’evolució indefinida i amb tecnologies immadures o fins i tot encara pendents de crear. Per això vam descobrir que era imprescindible ser extremament flexibles”.

Tots els projectes i programes que s’emmarquen dins de les TIC i el concepte de smart city queden recollits en una plataforma urbana TIC, la Plataforma Urbana Barcelona, que se sustenta en sis peces bàsiques: una xarxa de comunicacions molt potent (més de 500 quilòmetres de fibra òptica i de 600 punts de Wi-Fi), la plataforma de sensors Sentilo, un gran visualitzador de dades (Situation Room), el projecte europeu d’open data iCity, tota la informàtica municipal de l’Ajuntament de Barcelona i City OS, la peça més important i un gran magatzem de dades i motor de diferents processos.

“Barcelona vol compartir i posar a disposició de tercers tota aquesta arquitectura i aquests productes que ha anat desenvolupant dins del camp de les ciutats intel·ligents. Volem ser líders mitjançant la filosofia del codi obert”, ha assegurat el Project Manager de Barcelona City Council.

A banda de la intervenció de Jordi Cirera, també es van oferir dues màster classes sobre smart cities a càrrec de David López de l’empresa de solucions digitals ADmira i Ramon Martín de La Salle. Francisco Morcillo, de MB3-Gestion, Manel Villalante, de l’Agència de Desenvolupament Humà de “Barcelona Regional”, i Peio Oiz, de Dylvian, van presentar la resta de conferències. Els assistents a les diverses activitats van tenir l’oportunitat d’interaccionar entre ells en les anomenades “activitats de networking“, i així poder conèixer els ponents i captar contactes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s