Tres empreses barcelonines, pioneres en innovació

Sensing & Control Systems, Urbiòtica i Bismart han estat seleccionades entre les 15 empreses més innovadores del món

L’Agència de desenvolupament econòmic de Nova York (NYCEDC) ha inclòs en el rànquing de les 15 empreses més innovadores del món a tres empreses barcelonines. Es tracta de Sensing & Control, Urbiòtica i Bismart, que van participar al programa de la iniciativa global World to NYC: Global Industry Challenge a la ciutat americana.

Això va significar una gran oportunitat per a les tres empreses catalanes, ja que van tenir la oportunitat de mostrar els seus projectes i contactar amb inversors i clients amb l’objectiu d’explorar noves oportunitats de negoci a l’Amèrica del Nord. La Generalitat de Catalunya també hi va participar a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, que va col·laborar amb la NYCEDC per impulsar la participació d’empreses catalanes en aquesta iniciativa internacional.

Les tres empreses

Urbiòtica és una empresa tecnològica ubicada a la Universitat Politècnica de Catalunya. Treballa per a l’optimització de la gestió de les ciutats intel·ligents dissenyant sensors que permeten gestionar el funcionament i la informació de diversos aspectes relacionats amb la ciutat, com són la disponibilitat d’aparcament, la mobilitat, el trànsit, els residus, la contaminació i el medi ambient, entre d’altres.

Bismart és una companyia referent en “business intelligence” -negocis intel·ligents- que transforma les dades en informació per tal de crear sistemes predictius que ajudin a les administracions a millorar els serveis oferts a ciutadans i  empreses. En aquesta línia, l’empresa ha creat un quadre de comandament juntament amb Microsoft i l’Ajuntament de Barcelona que integra un panell d’indicadors que permet seleccionar quina és la ciutat més adequada per a l’objectiu desitjat: anar-hi a viure, instal·lar-hi un negoci, etc.

Sensing & Control Systems és una PIME de només 16 empleats que ofereix solucions intel·ligents específiques a empreses energètiques, de seguretat o de telecomunicacions. També proveeix serveis als ciutadans, en forma d’equipaments intel·ligents i eficients pensats per  a la llar que facilitin la gestió de recursos com l’electricitat, el gas o l’aigua a través d’una app, per exemple.

Smart City World Congress

En el marc de col·laboració existent entre ACCIÓ, NYCEDC i l’Smart City World Congress, que se celebrarà del 18 al 20 de novembre a la Fira de Barcelona, s’ha arribat a un acord per facilitar la participació de les 15 empreses incloses en el top-15 mundial de la innovació en aquest gran esdeveniment per a la indústria de les smart cities.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s