La xarxa Wi-Fi de Barcelona iniciarà un pla de desplegament el 2015

Barcelona Wi-Fi arribarà a zones on no arribava i potenciarà les possibilitats d’innovació i de creació de nous serveis i aplicacions

B08sRhuIYAAicQN

Acte de presentació de l’extensió de la xarxa Wi-Fi / Fotografia: Ajuntament de Barcelona

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, juntament amb el primer tinent d’alcalde i president de TMB, Joaquim Forn, i el tercer tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha presentat a la Sala Lluís Companys de l’Ajuntament el pla d’extensió de la xarxa Wi-Fi a l’espai públic de la ciutat.

Trias ha començat la compareixença fent un repàs a l’evolució de la xarxa Wi-fi: “És una aposta molt important en la nostra ciutat. Vam començar l’any 2009 amb 170 punts de connexió i actualment ja hi ha un total de 664 punts operatius. Ara la intenció és posar en marxa un gran desplegament que s’iniciarà l’any 2015”. L’alcalde ha apuntat que es destinarà un pressupost de 3,6 milions d’euros a implementar punts Wi-Fi a autobusos, parades de metro, parcs i jardins municipals i, en una segona fase, en mercats i al Port de Barcelona.

Aquesta segona fase d’expansió de la xarxa Wi-Fi suposarà afegir 1527 nous punts Wi-Fi a l’actual xarxa de 664 punts, amb la voluntat de continuar sent una ciutat pionera en tecnologia i un referent en ciutats intel·ligents (smart cities). “Hem de ser ser capaços d’estendre la xarxa Wi-Fi per tota la ciutat de Barcelona, i no només en uns barris i districtes concrets, com passa actualment”, ha declarat l’alcalde.

“La finalitat és donar servei a la gent. Ser una smart city només té sentit si les iniciatives serveixen per millorar les condicions de vida i el benestar dels ciutadans. L’objectiu és apropar la tecnologia a la gent perquè en puguin treure profit i pugui viure millor”, ha conclòs.

Diàriament uns 2 milions de viatgers fan ús del transport públic de Barcelona. Per tant, la implantació d’una xarxa d’Internet sense fils en aquest servei beneficiarà a una part majoritària de la població barcelonina.

La incorporació de Wi-Fi als busos és una aposta per poder convertir la xarxa de transport públic en una de les millors i més ben equipades d’Europa i del món. “Volem ser punters en eficiència i eficàcia, en rapidesa, en tecnologia, en sostenibilitat i volem millorar l’accés a la informació a la ciutadania. Amb aquesta iniciativa, responem a una demanda ciutadana i combinem mobilitat amb accés a la informació”, ha assegurat el president de TMB, Joaquim Forn.

El desplegament s’iniciarà a partir del 2015, entre els mesos de febrer i març. En una primera fase s’equiparan 50 autobusos de la nova xarxa de bus, concretament les línies H12, D20 i V7 i cinc estacions de metro de gran afluència i trànsit de viatgers (Espanya, Sagrera, Arc de Triomf, Universitat i Diagonal). El desplegament serà progressiu i continuat. Durant la segona fase, també al 2015, es procedirà a equipar 400 autobusos més de la nova xarxa i 4 estacions de metro (Catalunya, Paral·lel, Sants i Sagrada Família). L’Ajuntament té intencions de  poder tancar aquest pla l’any 2016 amb tota la flota de bus amb cobertura Wi-Fi: 1030 busos, 70 busos turístics, 30 busos de proximitat i 16 estacions de metro amb connexió a les andanes.

La cobertura Wi-Fi abastarà tot el territori de Barcelona i deu municipis metropolitans més. “Durant aquest mandat s’està produint una gran revolució en la xarxa de transports públics i això suposarà un pas més en la consolidació d’una xarxa d’autobusos moderna, ràpida i eficient directament connectada amb un metro de primera divisió”, ha finalitzat Forn.

La roda de premsa ha conclòs amb les explicacions del tercer tinent d’alcalde, Antoni Vives: “El pla de desplegament del servei Wi-Fi a l’espai públic de Barcelona és un veritable salt quàntic: implica acabar amb la divisió digital i millora d’una manera molt ostensible la cobertura Wi-Fi en tots els barris de la ciutat”.

“Estem parlant d’una xarxa de Wi-Fi pública, ben gestionada, que ens permetrà fer front a la divisió digital. Volem ser la capital de la mobilitat i la innovació al servei dels ciutadans”, ha afegit el tinent.

A banda del servei públic i gratuït, hi haurà la possibilitat de contractar un servei premium, més potent i ràpid, pensat per a aquelles persones que per qüestions professionals necessitin una capacitat més àmplia, a uns preus molt raonables.

El desplegament de la xarxa Wi-Fi disposa de l’aval de la Xarxa Municipal, per una banda, i de la gestió de l’empresa Avertis, adjudicatària de la xarxa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s