L’àntiga fàbrica Ca l’Alier es convertirà en un centre d’innovació

Les dues empreses internacionals Cisco i Schneider Electric s’instal·laran en el 22@Barcelona, una àrea referent en el progrés tecnològic i la innovació, i significaran el primer pas en el projecte municipal Smart City Campus

Dues de les multinacionals pioneres en el sector de la innovació i del coneixement han decidit ubicar un centre referent en smart cities a la fàbrica abandonada Ca l’Alier, situada a l’àrea 22@ de Barcelona, al cor del barri del Poblenou.

Les empreses multinacionals Cisco i Schneider Electric compartiran l’espai del futur Centre d’Innovació vinculat a les ciutats intel·ligents, on hi situaran els seus centres de recerca i desenvolupament tecnològic. Les pròpies empreses assumiran els 6 milions d’euros que s’han fixat de pressupost inicial per a la rehabilitació de l’antiga fàbrica i una futura inversió d’uns 37 milions d’euros de cara als propers 5 anys.

El vicepresident executiu d’operacions de l’empresa francesa Schneider Electric, Julio Rodríguez, ha assegurat que “aquest centre d’excel·lència estarà dedicat exclusivament a les solucions de ciutats intel·ligents amb la vocació de ser global”. També ha destacat el gran pas que suposa la creació del primer centre d’excel·lència de la multinacional francesa.

De la seva banda, el vicepresident sènior de la companyia nord-americana Cisco Amèrica Llatina ha subratllat que la decisió d’ubicar-se a Barcelona “respon al seu compromís i lideratge amb la innovació i en la seva voluntat de compartir aquestes innovacions amb altres ciutats”. Barcelona “és un referent mundial en solucions i serveis per a ciutats intel·ligents”, ha apuntat.

La pròpia ciutat Comtal també disposarà d’un espai reservat per a ella en el futur centre de Ca l’Alier, on hi ubicarà la seu de la fundació municipal BIT Habitat (Institute of Technology for the Habitat).

La primera peça d’una nova xarxa empresarial

Ca l’Alier esdevindrà un nou pol de recerca al districte 22@ Barcelona i a l’Smart City Campus, una iniciativa municipal liderada per l’Ajuntament de Barcelona i l’empresa Incasòl mitjançant la qual es pretén regenerar la zona nord del 22@ en un nou teixit de coneixement i innovació.

“Aquest indret vol atraure empreses tecnològiques, industrials, emprenedors, universitats i centres de recerca per crear l’Smart City Campus”, ha assegurat l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Les expectatives dipositades en aquest projecte són molt esperançadores. S’espera que el recinte doni feina a 160 persones de manera directe i que la seva posada en marxa atragui empreses del mateix sector, amb l’objectiu de que l’Smart City Campus pugui anar creixent. També s’afavoriran els llaços amb les universitats de l’entorn a través de la Fundació BIT Habitat: “Ubicar-se molt a prop de les universitats no és casual”, ha puntualitzat el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives.

Un edifici smart i sostenible

L’edifici mantindrà l’estètica industrial de la fàbrica i es rehabilitarà amb criteris de construcció sostenible per tal de convertir-se en un prototip d’edifici autosuficient. La rehabilitació s’iniciarà a partir del gener del 2015 i està previst que finalitzi a l’estiu del 2016. L’empresa Cisco hi ubicarà un laboratori de l’Internet de les coses, mentre que Schneider Electric hi formarà el seu centre dedicat a les smart cities.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s